Followers

Saturday, June 20, 2009

morning!!


skunk jam 6:41 pagi..maknanya ada 7 hari lagi before hari tu.Perlahan2 aq ckp kat diri aq..go for it..mesti ada benda yang best kat ctu..jan musnahkan semua cita2 kerana satu cita2 yang gagal... hope aq teguh camni hingga akhir hari ni n hingga hari tu nanti... Ya Allah, kuatkan lah semangat hambamu ini..meraung..merintih sendiri.. nana!! kuat semangat nana!!!...pergi2..... makin lama aq hidup, makin byk aq blaja..ya! macam AFIF tulis kat blog dier... xsemua perkara manis akan terus manis... sekarang aku paham realiti kehidupan.. koz aq tgh alami fasa yg aq kira amat pahit untuk diri aq..... hidup hanya sekali nana..jan regret..semua ni xkan berulang..this is your destiny... destiny yang lain dr perancangan masa depan aq..destiny yang aq sendiri takut nak tempoh... someone ckp i should face it dgn berani..tp cukupka berani aq?? aq sendiri dah xberani nak berjanji terlampau, bersungguh2 pk yg manis2, koz aq takut..benda tu semua xjadi kenyataan. Malah jd yang lebih teruk dr tu... stop with all nonsense!! I try to succes...but im not dare to talk about happiness... Okla..pagi2 ni aq bgn...nak basuh kedua terakhir b4 aq berangkat pergi sana.. aq nak pack barang..nasiib both my parent not around..so xla rasa malu sgt nak kuar bilik ni... pagi2 lg aq ym "geng" aq....disebabkan time zone kami berbeza...tmpt dier now jam 12 mlm.. so dier tgh study.. n dier pon ckp she dont want couple lg.... kenapa la semua kawan2 aq frust ni???? ada satu sentense yg aq suke...apa guna bertahun2 couple tp last2 break... bagi aq la..ceh..mo berjiwang pagi2 ni... itu semua adalah satu proses pembelajaran yg ko xble dpt kalo ko sendiri x rasai.. dulu, mmg aq ada satu ayat dlm hidup aq.."i hate guy" for some reason..reason tu hanya Allah, family aq, ngan satu homrum aq( terlepas ckp koz dier crita mslh yg sama) dia xtau masalah aq lg teruk......(jgn pk bkn2 erk)....ekceli PERKARA yang lelaki tu buat..xjejaskan aq...tp jejaskan org2 yg aq sayang.....dan aq sendiri xboleh nak benci lelaki tu... ...but..ckp benci2...tp ramai plak member lelaki aq...kepala ngam plak.. xadil untuk judge semua lelaki because of one reason yang lelaki lain buat... "geng" aq ni dier crita pasal dia serik tgk org lain bercinta n last2 kecewa.. siap nangis lagi..walaupon lelaki..huhuhu...aq truskan pegang kata2 tinna..kita xkan jumpa mr right kalo xjumpa mr wrong..so i give those words to my "geng" yg dah mcm putus harapan dengan lelaki2 ni..huhuhu ko baru satu kali kena...n yg ko kena tu xble harap..stakat pandai study buat apa.. kalau bodoh nak jaga hati org.... jgn sebab dia ko dah butakan semua benda..xguna n x berbaloi..... patah hati tu proces pembelajaran..so terima jer.. kalau ko face yg buruk ..n ko dpt yg baik..bila yg buruk dtg..ko xkn dpt handle dengan baik.. phm ke ayat aq ni..maksud dier mendalam tu.... aq take positive jer benda ni..koz aq dah byk frust dlm byk segi hidop aq.. n setiap kali aq frust, org xtau..aq jd lagi kuat..lg teguuh..lg berani... so thats the process of learning.. ALLAH DUGA HAMBANYA KERANA DIA TAHU HAMBANYA BOLEH MENGATASI DUGAAN ITU.. terlampau byk yg aq blaja tym cuti ni...buat aq pk balik what i have done to myself, my family, my religion, n my country... so jan putus harap..just biasa2 jer..someday u will find someone yg betol ikhlas ngan ko... jgn takut buat kesilapan jika inginkan kejayaan... igt tu!!..setiap kejayaan yang manis itu, pasti ada sesuatu kejadian yang pahit dibaliknya... berbeza2 tiap individu... ok!!..aja2 hwaiting!! byk plak aq tulis pagi2 ni kan..xlarat aq nak baca..thanx la to anda2 yg baca benda ni..korang x rasa waste time ke..hahh (gurau jer) skunk tgh tgk BBF episode 20..sikit lagi nak abis..chaiyo2 nana.. best tgk crita korea...dlm crita mesti hepi ending.. ada la sad kadang2..huhuhu..hero2 korea ganteng2..hahha mesti peminat2 korea bersorak skunk hahahhh...ada lagi satu cerita aq tgk ni..sot oo diorg..2-2 suka..tp 2-2 budu2...tak pandai bgtau feeling 2-2..adala nampak effort perempuan tu...huhuhu...tp aq rasa sebagai perempuan timur yg terkenal dgn ciri2 ketimuran..(chewah)..guy should start first..should dare to ask.. walaumacammana pon perempuan tu act...tp aq rasa tuk bg tau perasaan sebenar..guy should start first kalo dier tau gerl tu ska dia...huhuhuh.... itu pandangan aq la..koz papapon..itu aq..kalau damn hard pon aq ske manusia tu..i will not ckp dat i want him to be my couple...or to be my husband....err pliz la..kin takut....tp i show it, how i act ... to that person, take care him, worry about him.. pray for his success, adore him...itu dah show aq ske org tu..hohohohoh papapun guy to patut dare to ask...kalau x melepas la ko....2-2 suffer..hahaha....stakat itu dah pengecut.. belom crita bab2 lain..huhuhuhuh ... kalau aq direktor filem ni..aq ketok lelaki tu.pengecut gla..ish3... pasal tu aq slalu bgtau kawan laki aq..just go for it..chewah.. to MSU nanti aq call korg in person arr..muahxx.... suda2.... i nid to basuh baju, sapu rumah, buat breakfast, packing..n bekurung tgk korea balik... to my fwen"HIDUP INI X SEMUDAH YANG DISANGKA"
~nana zaimi~

1 comment:

EdoraEmon said...

K0l in pers0n? I tunggu nie,hehe. Kim slm kt geng ko,pepagi buta dh diskusi pasal cinta erk,hahaha. :P