Followers

Thursday, May 7, 2009

Pengalaman cari kerja

at
seminggu jer berehat kat rumah pas balik dari matrik, diba msg, jom cari kerja! minah ni yang begitu bersemangat..so aq pon semangat la nak pergi cari kerja...dier bawa aq pusing satu warisan jalan2 cari kerja, dr starbucks, San francisco,Olde Town ,converse dan macam2 lagi..skali tu kami p la starbucks ni, minta kerja, punyala lama kami tunggu untuk dapat borang dia..huhuhu..hampir satu jam, pastu dpt la juga..trus kami pg sebelah kedai extreme, isi borang tu semua, trus c dba dpt call dr starbucks tu,dia ckp tu bos ada tanya aq, tp masalahnya jauh bha tuaran ma tmpt tu, kalau kena shift malam? hahha aq nda sanggup...so dia jak kerja sana...pastu aq ajak member aq p cari kerja kat starbucks 1b,kami dah isi dah borang,member yg aq bw ni, x pandai nak menipu, dia ckp kami mo kerja sekejap jak..mmg la payah nak kena bg..mcm c dba, dia tipu, dia kerja lama sana..huhu. pastu paling aq geram tahap gla babeng...tym kat guardian..,mmg aq XXXXX guardian seumur hidop aq.ekceli aq dah nak balik, tp saja jak aq try tanya kat guardian tu ada job kosong ker tidak,pastu...prmpn tu ckp tanya abg kat blakang tu, gila siot!!! muka dia sikit punya bengis...menyampah aq..pastu aq tanya la.ada job kosong x?dia suruh isi borang, kami pon isi..dah la isi borang pon hampir setengah jam..byk gla tanya..huuhuh ..pastu dia ckp dier mo interview, dah tu interview sikit punya lama..dier interview kawan aq dulu, hampir setengah jam..pastu aq..seram gak la tgk muka dier yg bengis tu, pastu dier suruh brief dlm bi la..pa la..pastu tym aq dah mula membebel panjang2 dia senyum plak,...aq pon gila gak..ada ka interview aq p promote product family aq jual skunk..pastu mamat yg muka bengis tu..seems soo interest dgn ape yg aq presentkan..pastu dier ckp, aq ni layak jadi supervisor, padahal aq apply jd cashier jer.....bodoh betol...die ckp skill komunikasi aq tinggi la, pastu dia ckp aq sorang jak dpt jawap apa soalan yg dia nak dgn tepat la...koz member aq ckp sepanjang die temuduga kawan aq..senyum pon x... aq siap gelak lagi... pastuu ckp ngan aq, saya advice kamu jd supervisor kami la...so stupid oo..it give hope!....kami need someone yang pandai berckp macam u la...berabis bha punya bg hope....pastu ckp..dlm byk2 org yg dia temuduga ..aq sorang jer yg dpt jawab soalan tu dengan betol..pastu kata dlm tempoh 2 atau 3 hari kami akan contact,tuk terus mula kerja...pastu ckp maybe tomorrow kami akan kontek untuk urus buku kwsp...damn!! shit la aq ckp..penipu tahap giler...skunk ni..dah lebih seminggu dah..call pon xde..nak kata aq salah bg no fon, kawan aq pon xkena call....bikin panas ooooo....mmg aq xxxx la guardian, mungkin mmg xda rezeki..tp aq mmg sakit hati, kalau xdpt nak bg org kerja tu, xpyhla nak bg hope.....aq yakin la..satu hari nanti aq boleh jd yg lg best dr jd supervisor guardian tu...siap ckp lagi...gaji supervisor ni tinggi dik...750 gaji bersih!! i hate it...dont ever mention if it is a lie...hate that guy sooooooooooooooo much...mmg aq igt la muka die..walaupon kwn aq ckp muka die tu x penah senyu tp tym inteview aq interest plak...dr bengis ble plak senyum n laugh..mmg aq igt muka ko sampai bila2 la..kalo bukan salah ko pon..aq mmg benciiii ngan ko!..kimbeng betol!!!!!!...dah2 makin sakit hati aq...baik aq pk pasal result aq=)

1 comment:

Raihanah Rozaimi said...

aq x hingin masuk guardian sampai bila2 kin panas ni!