Followers

Monday, December 28, 2009

kueh cincin + amplang = insomnia =)

i dont know since were are back in school, i mean UNIVERSITY... its hard for me to sleep. Maybe because of the weather or there's something spinning around in my head. I just cant stop thinking about that stuff... after think deeply about THAT particular thingy.. i've decided to go through it next SEMESTER..insyaAllah.. from now im goin to built up my confident and fill with "ilmu yang sepatutnya to be THAT"...

ape plak kaitan ngan kueh cincin ngan amplang dalam blog ku ini??


kaitannyer ialah since aq masuk sini hari pertama lagi..2 jenis makanan SABAH ni la yang sering ku jaja ke sana ke mari...hahaha....

ekceli, xminat sgt kot makan 2 benda ni..tp memandangkan maklong aq yang skeee sgt melantak bende ni, Umi telah mengirimkan kuih cincin ni tok maklong aq.... so adela mender ni kat cni... well, kueh cincin ni sebenarnya sedap..tp aq ni jenis kalau makan satu benda or buat satu perkara biar buat sungguh2 sampai bosan... ( nampaknyer aq dah bosan ngan kuih cincin ni)... alhamdulillah la aq x pernah nak bosan mengupdate blog, it will not be but instead makin hari makin membuak2 perasaan ni kerana layout dah cantik =). waktu sem break ari tu pon aq bawa kuih cincin ni gak...pasal maklong aq minta lagi..n nak kasi rasa budak2 kat U ni... tp since benda ni kena naik flight i only able to bring in a small quantity..so for those yang x merasa g... sorry..

Tibe2 teringat plak birthday c ikram, time tu masih baru2 kenal...kuih cincin ni jugaklah yang menjadi santapan mereka (walaupon aq rasa cam diorg xske jer makan kuih cincin ni).. they prefer amplang.....

ok! ni la amplang.. dier ada macam2 jenis..yang diperbuat dari ikan dan yang juga diperbuat dari udang.. sebenarnya kalau nak dptkan amplang yang murah lagi sedap...tentulah di TAWAU.. makan dengan cili sos...perghhhhhhhhhhh!!! sedap giler... aq rasa since nora bawa amplang kat mrsm dulu (tym tu slalu bantai makan ramai2)..sejak tu aq dah xdpt nak rasa amplang yang sedap.. amplang tawau la katakan.... amplang yang kena jual kat KK (kota kinabalu)..xbrapa nak best...aq pon xtau kenapa... mungkin mentaliti aq dah set macam tu kot...

nak dipendekkan cerita aq bawa lagi skali kedua2 kuih ini lepas cuti sem yang agak panjang ni... kisahnya..maksu aq plak MENG"ORDER" amplang ni byk2 dari sabah.. so bila mak aq tanya nak tak??(mak aq balik KL...jumpa mak dier arr!!).. at first aq malas nak ambek..tapi mengenangkan kawan2 yang ske membantai benda ni.. aq pon ambek la...

Tp xbyk arr...1 paket kuih cincin 2 paket amplang.....but its ok than nothing right??..
Hasrat dihati ni teringin nak bg member2 makan ramai...tp disebabkan benda tu da "seCOET" masuk mulut aq ngan 2 makhluk kat sebelah ni jer dah tinggal sket..so aq hanya mampu memberi pada 4 org makhluk lagi kat blog siswa tu...dah tentu2 la geng aq dan Asrul, senior yang agak baik arr.. (p/s: dont ever kembang if u cross this post).. br td turun bg kat mamat ni...yang 3 ekor lagi berbahagia makan malam2...gembira lecturer2 kita melompat2 kalau tau anak murid DIET die makan malam2..hahahahahhaah!!!!! {tibe2 teringat satu senior ni, dia yang yeye nak add facebook...tp bila jumpa kat kota, aq senyum boleh plak buat bodo..pasni aq buat bodo jer arr nampaknyer}

kenangan MAKAN2 ni amat sebati dlm hidop aq..tgk org arr (kuat makan)..ingat lagi tym aq form 2 aq ske buatkan nasi goreng campor nugget tok geng aq kat ST.JOHN dulu... miss them... bryan, evana, shafiona, villery, daniella n annebeth... pastu tym nak pindah mrsm buatkan puding 9 bekas aiscream tok BADAN PENGAWAS..(konon2 tanda perpisahan la)...hahah.. best2..


xsangka plak bile ske sgt bergelut2 ngan makanan..akhirnya kos yang aq ambek pon pasal makanan.. ape2 pon aq berbangga..being part of this
p/s: dont force me to be a doctor anymore, i know it was my previous ambition..but im stick with Diet no matter how it is..no matter how my result now...no matter what it take... just pray for my success..this is me =)

3 comments:

i M a Z a i M i said...

ahahaha..post yg menarik pasal mkn2..by the way..nak wat gak lah post mcm ni..;P

well..
makan mmg sebati dgn hidup kite sume kan? whahahaha..

emynur said...

unplugged ko sdap...tp x sesedap cincin...n cncin ko kli ni amat b'kualiti skali...haha..hbis aku mlantak dgn famox...thanx!!

ASRUL ANWAR said...

i have crossed this post n berjaya x kembangkan diri... ;)
anyway, nice writing..keep it up. i love both amplang n kueh cincin. thanx!