Followers

Wednesday, July 29, 2009

undefined!

Rehat kejap….alhamdulillah..assgmnt food science dah siap…pasni nak study sket…n baca nota about assgmnt anat..insyaAllah aq akan siapkan assgmnt anat esok…I will do it..aq rasa besalah plak tiba2..aq x wish bday saadah…sorii aq lupa..byk sgt benda dlm kepala otak aq..buat aq x teringat bday die..ape punya kawan la aq ni..hadoi…entah kenapa memory mrsm datang bertaut kembali…aq rindu zaman sekolah..if I could turn back the time …dlm geng aq kat mrsm ..aq jer Lembaga disiplin Pelajar (LDP)..rindu…diorg slalu kutuk2 aq kuli sekolah….kdg2 tolong inform kalau ade spot check..kadang2 la..kalau yg xpntg sgt...kalau aq buat jahat warden x kan perasan koz aq muka baik..huahuah…huahuaha..tp xper..not intend pon diorg ckp…

tiba2 teringat plak c faizul..presiden LDP yang dipanggil”BAPA” koz mcm pakcik2 setiap kali handle mesyuarat.plus jalan pon slow n terbongkok2.. but now he further his study kat UTM chemical enggr…n kira famous kat U dia pasal “agak ensem”???? kat sekolah xde org nak pon..huahuaha….budak2 sabah mmg agak laku kat semenanjung..mungkin muka yg boleh dikatakan hensem/cantik….mcm MiSS Z gak kat satu U tu..kat sekolah biasa2 jer..tp bila dah masuk U semenanjung…dgr crita jd hot chick..uhu!! hidop sabah…aritu ade perjumpaan budak2 borneo..aq xdpt pergi koz ade perbncgn tok pembentangan….aq rasa hepii sgt hari ni…

tp I lost my hearing on my left ear for few days starting today…dah biasa koz..i cant “KOREK TELINGA” langsung..kalau korek mesti pekak…hadoii…tu la dulu time kecik pembersih sgt…suka betol korek telinga..sampai bukan makin keluar..makin kedalam benda tu..x pelah..let it be..mcmmana nak wat report ni?? Xper…nana can do it!!.im proud of you dear…ade improve dlm lab..at least aq manage buat benda2 pelik tu sendiri..n aq mati2 tanya ngan lab assistant kalau x phm..sampai penat dier layan aq…have too..koz nanti exam bahagian lab..suruh aq buat..mati kaku aq nanti..atleast kalau trend dr skunk aq tau per nak buat..

n thanx GOD aq ade sorg member Chinese..Kat..aq ske kawan ngan cina2 pasal diorg ni rajin…so terikut sgt rajin…aq kuatkan hati supaya x tgk full house..aq kena berubah!! Ko kena berubah nana!!...aq yakin ngan diri aq sendiri..semangat DIA tiba2 meresap..SEMANGAT STUDY jer tau!... mmg rajin gle arr org tu dr sekolah..aq kagum..tu jer kot..aq ngantuk..tp nak baca2 nota dulu..n baca nota assgmnt..till then tata..MR DIARY!

Monday, July 27, 2009

its About unfair presentation..

Sebenarnya td ada presentation microb…I already done with editing those slide…but yang paling menyampahnya bila tiba my turn pegawai sains kata jump into conclusion!!.damn!! I was so hard making the BASIDIOMYCOTA slide..and I was study bout that although I didnt like that for one night!.. she easily said jump to conclusion…n the conclusion part is not me..it was emynur syafekh!!!.. so I just present it within 3 minute..damn!!..its a PB u noe for our assgmnt…x kan la org boleh bg markah at my presentation just 2 minute n half…its so unfair!! I hate it!!!...kalau mcm tu..MISS J yg terg giler2 tym awal2 tu yg byk dpt markah..dah la terangkan almost 30 minute…aq x sampai 2 minute….warghhhhhhhhhhhh ….bencii sgt…most worst..i thought my wallet is gone…I forgot to bring it..i ask my rumate to check on my bed and table..but she cant find it..so I really thought it was missing..it effect my mood the whole day….yet ikram like “marah” me…because I always said that ikram…aq ada benda nak btau ko ni….but yet I didn’t tell him…..just playing around…usik2 him..suddenly he said…rai kalau ko xmo btau baik ko diamjer…something like that arr…urgh!!...itu pon aq terasa..pelik betol aq ni…I ask him ko marh aq ka??..he said x la…and he is the first one to msg me to ask dah jumpa dompet ke belom…huhuh…aqdah selongkar satu almari baru jumpa…argh!!....buku2 diet ni hampir mencecah rm500…duit lagi!!...hmm…im tryin my best to safemy money…(but its hard)..hahahh..because I like to eat n currently buying TUDUNG!

I try call azMie,at first he didn’t pick up the phone…try for second time..he said he was helping his sister painting..Azmie kedekutkedit!! Hahaa…msg org pon x balas….suddenly azmie said something stupid..bengong punya azmie…xmau aq…azmie told about HIS result..pasal aq Tanya..hahah…giler la azmie…bangga aq tau ko excel..tanpa diminta azmie crita result (MHA)….ni lagi satu pandai giler ….aq mmg tabik ar ngan MHA ni..dier ni mmg kuat semangat…dr dulu lg…hahhahaha …igt lagi dulu..MHA tryin’ to ajar math kat aq tym prep petg…tym tu azmie J ajar c nini ape tah..huhuhu

Kalau lalu kelas dorg..which is mesti lalu koz kelas sebelah2…MHA duduk tepi tingkap…dier mmg rajin dtg awal…n study mmg giler2…kalau bump..senyum jer…hahahah…hes the one paling terror BIO kat mrsm dulu..even kak husna yang 4 flet study kat rusia now pon ckp dier mmg taiko bio…I salute U la my frenz..(mcm dier tau aq salute)..admire his determination….transfer sket kekuatan study!! Hahha..aq ni pemalas la aq rasa…mcm mana nak mangkin aq ni!..dulu ade arr..skunk agak2 kurg…but I really want to excel in this course..yet I have 3 assgmnt out of 6 yang belom siap…tibe2 dtg lagi satu assgmnt…fiqh islami..”zina” tajuk dier…hmmm..so make it 4 la now…

Td aq makan ngan eka n emy ….terasa cepat sgt minggu berganti…sedar x sedar..dah sebulan aq kat cni…cepat…dan sedar x sedar…2 minggu lagi exam!!!!!!!!!!!!!!!!! Bengong arr…study pon lom start sangat….innalillah yasmin ahmad meninggal..as a muslim aq sedih …tp im not her fan..maybe my ideology n her ideology is different..some of her job cant make sense in me…sorry to others…its all about me…I am..no hurt feeling arr!..ALFATIHAH to her..

Whut else to say…oh ya!! I was so happy can chat with someone that I didn’t heard any news form him so long.it was a sejarah kuliah tym..he suddenly on9 while im using my friend laptop…he is so kind to lend me that.AT that time oso I was tryin to improve my presentation for basidio!! Arghh damn..last2 l entah papa..bengong arr…the lecture was soo damn bored..although I minat sejarah..the way she delievered that thing make me sleepy…just now I tgk full house..n hoping that I can study by now..but kemalasan sgt menebal dlm diri..mcm ak tido…tido dulu arr..aq janji blaja pasni..janji!!

Saturday, July 25, 2009

to WAN SHERHAN!!


jealous nya org tu dah balik sabah!!
trus ilang x pandai appear2..
kedeyo...
kirim salam ngan sabah
im missing sabah soooooo much..
huahuhauahuahua
jom jalan nanti k!..
cannot find u dlm internet...
so hope u read this post..
raya dtg uma k!!

WHISPERING A REASON

AQ GERAM!!!!!!

Xdpt diungkap dengan kata2….insan2 yang rapat pasti tau aq mmg BENCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII menunggu!!! sangat benci!! Kesabaran aq ada limitnya…walaupon pada dasarnya aq xble nak show kegeraman aq kerana menjaga hati2 mereka….tp x boleh di ubah! Aq amat pentingkan punctuality!...aq tetap geram! Aq dah ckp jumpa tym lain…xmo…kata lambat sgt…now who yg late…arghhh aq xtau..geram sgt2…aq xtau nak marah kat sapa…symptom PMS ni buat aq gila..!! dah la assgmnt belambak….x punctual plak.. bazir masa aq..serious!!...aq marah kat diri sendiri….like damn marah!!!

AQ TAU!!

Aq jenis kelam kabut punya person…aq akan rasa x konfiden kalau benda tu aq xphm betol2..lagi2 nak kena present…xkesahla kalo korang jenis tenang….yg penting aq dpt delievered ape yg aq nak kena buat.. yang malu aq nanti kalo buruk presentation…the thing is…aq amat blank dengan assgmnt ni…aq xble mengharapkan mereka untuk paham.. aq kena baca sendiri..phm sendiri…dah la aq jenis lambat pick up bab study2 ni..mcm nak nangis!! Serious!!! Nana u can do it!!!

AQ TRY TENANG!!!

Dah la laptop aq abis bateri..aq berjalan ke bilik dgn penoh rasa sakit hati…xtau pada sapa…just sakit hati…aq xphm…hormone aq pelik...kejap ok kejap aq rasa nak mengamuk….tp xdpt nak mengamuk koz masih baru lagi kat cni…xpasal menempah kebencian orang…aq kol DBA!! Xdpt…aq kol NORA…aq critakan segalanya kat dia..3 jam lebih aq menunggu…rasa macam nak nangis…aq tahan…

AQ D BILIK!!

Dengan perasaan yang berbaur..aq buka laptop…pasang lagu kuat…lantak la jiran2 sebelah!! Aq nak jerittt..tp dsebabkan ulser yang banyak…xjadi….aq tetap geram sgt ni!! Tolong la…..aq buka video.. video itu…hati terasa tenang sikit…entah berapa kali aq dah tgk video tu..mencecah ratusan kali…tp aq still tgk video tu …WHISPERING A REASON!... thanx to LUKE KENNY…. Im always be your video fan..video tu byk sejarah…1/3/2009….. tertera pada hp di video tu… 3/3/2009….hari yg xkan aq lupakan dlm hidop aq…sampai bila2…2 hari pas video tu dibuat..aq jd separuh gila…satu scene tu la…video tu antara harta aq yg amat berharga dlm hidop! Xlupa video ngan geng diet aq..

AQ BERPERANG!!!

Aq berperang dengan perasaan dalaman..perasaan yg berbaur..rasa nak mengamuk..nak marah nak tumbuk org..nak tdo….nak jerit..semua aq simpan dalam hati aq…sampai terasa hati aq yg amat sakit ni..perit rasanya….xmampu nak luahkan dengan kata2…tolongla…napa aq ni..mcm x stable 2-3 hari ni…assgmnt cepat la ko siap!!..1 assgmnt dah siap…5 to go…nana!!! Buat!!!!!!!!!

Wednesday, July 22, 2009

i donno where should i start


where should i start?
i got so many assignment to cover..
biochem,anat,
food science, titas and also microb

everything nid to pass on ASAP..

im not a last minute person but
the due date make me dizzy..
its not enough time..
.yet im still blogging! stupid!


last nite i get fever...

cant even stand up.. almost crying..
but got rumate there... i msg him...
.suddenly i miss him soo much..

i dont know why... is it my false??
hes change..its hurt...really hurt!..
he use AQ with me..

he never use that b4...
i feel damn hurt...


i told him about that..
told him about that feeling
how it is difficult to get rid of him...
i try my best to delete those memory..
i try my best to delete him...

i told him sometime i can
sometime it suddenly come...

i told him everything...

i told him he was the first..
yet still no body can replace him...


i know i will hurt someone...
i miss him too...

only 3 month ago...
give me sometime...

is not easy to recover....
sometime..the feelin' come..sometime...

i try to open my heart...
open to someone else...

but i dont know the real situation...
he is missing..

i lost his fon no...

im not stable..

HE reply my msg..
i thought he wouldnt..

he said" its o.k..juz take ur time for that..

dont think too much."...

im sick!!....
i feel tired..
but i try to laugh infront of everyone..
i try to be strong....

im happy here...

i hope his happy there..
n that someone will also happy there...
nid to think about my assgmnt..
stop blogging!! start working!

Monday, July 20, 2009

pic2 kami!!











SATU KENANGAN YANG XKAN AQ LUPAKAN!

Salam..lama rasanya x update blog kan….bukan xmo update..tp kerja yang berlambak n faktor2 bersuka ria menjadikan aq xda masa nak menulis……aq hepiii terdampar di sini..satu perasaan yang x dpt digmbrkan..aq bertemu dengan mereka…yA!! Mereka2 yang membuatkan hidop aq bertambah hepii…

Selama 2 minggu lebih aq berada d UDM ..aq dah byk berjalan…berjalan bersama mereka…it was really fun!!....kami semua TERAPAT n agak serasi…so ni la geng baru aq..”GENG DIET”…. Ikram,emy(lelaki k!), fatah ,eka,mira dan aq…. Tempat pertama kami serang..TELUK KETAPANG!!!...kitorang naik bas g sana…..mira blanja makan seafood..kitorang jalan2 tepi pantai…ambik2 gambar…makan jagung bakar….

Best la….xdpt nak ckp dengan perkataan..huhuhu…..ini kes minggu lepas..minggu ni kami g jalan lagi…kelas abis hari khamis petang..so around kol 3 aq,emy,eka ngan mira g mydin..aq ikut koz nak ambik kreta..emy nak tgk laptop,eka cr kasut ..mira temankan…..

Kitorg sampai kol 3 petang…n dpt kreta around 11 mlm..lebih kurang 7 jam lebih kat sana…mmg penat.. tp puas hati pasal dpt kreta..aq drive g kusza…pastu esok plan giler berjalan…aq ajak semua jalan…plan pergi masjid Kristal….emy xmoikut…aq n eka..berhabis pujuk emy,ikram plak semangat giler..dah siap!! Dgn bantuan c fatah…emy ikut..emy takut kreta proton tu xmuat naik 6 org….aq ngan eka plan emy yang pandu,pastu ikram dok depan..koz igtkan dier ni AGAK xle begaul ngan perempuan ..lgpon dah ade girlkan..persepsi yg tah papa tah…tp entah macammana..c fatah plak yang dok depan..emy bawa..ikram, aq,mira n eka kat blakang..cumil!! mira tersepit antara aq ngan ikram..hahahah..sian mira!! Takpe yang penting we had fun kan!!

Pastu destinasi pertama ialah muzium..koz jumpa muzium dulu br masjid Kristal… kitorang berlegar2 n tgk2 muzium tu dlm 1 jam setengah!!..tibe2 aq Nampak orang buat shooting kat sana..tv1…xkesah la pasal apa..tp ia melibatkan dunia pengacaraan..ah!! betapa iri hati aq dengannya..niat akan terus disemat dalam hati ni!..ia xkan pernah berubah!

Tibe2 aq rasa bad mood..koz ayah cm x trust aq…la..aq tau arr aq cmni..tp aq still tau batas2 pergaulan n jaga maruah aq sendiri…mungkin terlalu risau…tp agak terasa pasal tu…emy stay dlm kreta dlm kreta sementara y glen begambar2 ngan kreta kat luar muzium…aq..?? xda mood..dok sorg2..emy perasan ..dia kol suruh pergi kat kreta..n Tanya aq..aq just ckp aq ok! …..slama aq kenal ngan emy,emy is a gud listener…very gud supporter too..

Then kami teruskan perjalanan ke masjid Kristal…bergambar2..tp disebabkan semua org terlampau dhga..kami terus ke satu kedai..yang x tau kat mana..main berhenti tepi jalan jer…tp kedai tu aq dah penah pergi tym makan ngan maklong..kami just minum air jer..koz aq dah janji treat drang plak makan.. pas minum…kitorang jalan2 tp xtau nak g mana..emy mencadangkan g makan kropok losong… emy blanja!!..kitorg pon makan sambil gelak2..minum air masak jer semua….

Then kitorg rancg g mydin…koz aq nakbeli susu..n eka nak beli air mineral satu kotak..last2 semua turun. Berpecah..semua entah kemana…aq, eka n mira g masuk kat tmpt beli barang tu..guyz?? donno…tibe2 aq hilang jejak…n terjumpa satu mamat Pakistan yg er..xmo igt!!....ikram kol! Kat mana? ….fatah n ikram dan aq…jalan..fatah tibe2 ilang..emy? entah~aq ngan ikram jalan…pergi tgk2 keronsang..he said he want to buy for his gf..lawak bha ikram ni ..ayat..biar dia menangis sket!..kalau bli keronsg byk2…

Pastu kami jalan2 tgk jam dan macam2 la..tibe2 dak ni minta bli celak.. so aq belikan jer la…..agak lama kami terhilang dr diorang semua..pas jumpa..kitorg decide g makan… kitorang order..tomyam, kerabu,sayur campur, udang masak merah,sotong masak tepuk…sedap!...kitorang balik lebih kurang kol 11 lebih..pastu eka,fatah,mira ngan emy plan nak g cc, nak cr maklumat tuk assgmnt…kol 10 pagi aq bgn…msg c ikram..nak g join x?..semangat tol kawan aq sorang ni..huuahua…hepii semacam..last2 semua ikut..nek kreta g cc…kol 10.30 sampai 1 kat cc..pastu kitorang lepak kat kedai makan apetah…makan..sampai U lebih kurang kol 2…kena blaja koz ade kuiz food science…..tp kol 6.30 aq,mira ngan eka g mydin..bergegas…koz jam 9 kitorg ade study group..sampai giant kitorg g beli kek tok ikram! Koz tomorrow bday dier..pastu g mydin beli tali pinggang as hadiah tok dier..dr KAMI berlima.

Kluar dr mydin agak lewat..jam dah menunjukkkan 8.40…aq pecut 110 km/h..eka sampai takut ni.. kol 9.04 kami sampai U..pastu trus g study group..xla study sgt..makan jer lebih..pastu kol 10 lebih dah balik…

19/07/2009..HEPII BDAY IKRAM!!

Welcome to the club!..kuliah start balik..hari ahad..kitorang breakfast kat luar..aq just temankan jer….berat laptop aq bw,ikram tolong bawa!! Ikram baik!!..gentleman la dia kata..huhuh..eka ngan fatah makan..mira n ikram minum jer..aq tgk..ikram blanja..BDAY BOY!!...emy hilang..sampai kat kelas..aq bisik ngan pn yati..kata kitorang nak nyanyi..ikram bday…sampai merah muka c ikram..pastu kitorg kuiz n makan tghhari..sama2…kitorg KONON2 plan nak buat study group mlm tu..padahal nak sambut bday dier…entah camna..plan nak buat surprise x jadi..koz c ikram ni dtg awal!!!!!..ada rasa2 hampa d hati aq, mira n eka….tp semua berjalan dengan hepii..nyanyi2 for him n makan kek..n give him belt…dia hepi…kami semua hepi…malam masih awal…baru kol 9..

Xigt sapa yg ckp jom kluar…mmg aq ada bw kunci kreta..kami pon kluar arr malam tu…men redah jer….kami pergi telok ketapang..tp terlampau gelap..boleh menimbulkan syak wasangka..3 laki 3 perempuan..kami cr tmpt lebih cerah…taman permainan..lepak sana…fatah n mira main jongkak jongket.. aq,ikram, emydan eka..story2 ..byk benda story..crita pasal benda yg dah lepas n bakal terjadi..

AQ sayang mereka semua..xtau kenapa..tp itu yg aq rasa…aq harap friendship ni akan terus kekal….ikram makan kek coklat dier..suke tgk dier makan..hepiiii jer…around kol 11 kami gerak…eka ckp jom singgah UMT…aq pon kol iwa, we meet up!..aq jumpa iwa…best2..eka,fatah n mira jumpa kawan2 drang…ikramn emy stay dlm kreta..kawan diorg xdpt dtg..ada hal…borak punya borak…hampir arr gak kol 12..so kami pon balik..Tunggu tepat kol 12..berakhirnya hari jadi ikram!!!...

Saturday, July 11, 2009

110709...

110709…..

Tgh dgr lagu kerna cinta-bella..cam pelik jer lagu die….well..hari ni..x byk benda yg jadi..tp kan..td aq shopping tudung kat desa murni..they ol panggil SYURGA TUDUNG…aq mmg rambang mata..semua jenis tudung ada….adomak!!!...sebesar2 bangunan tu..jual tudung jer…mmg giler la we…aq just beli tiga helai…pink.oren..n satu tudung ekspress..

Pastu aq g mydin…xla havoc sgt….tp yg buat aq teruja giler…bab keronsang dier…dier ade site jual keronsangggggggggg jer….punyala byk keronsong…giler arrr…semurah rm 3.90..sehingga semahal yang mungkin…affordable gler siotttt… pastu aq beli beg micky mouse…warna putih…well sejak last year …aq dah collect brg2 micky…because of micky yoochun n mikihim..hmmm…now..aq ade pensil case miki,baju jalan miki, baju tido miki…buku2 miki…beg miki…best2…

Pastu aq msg2 la kengkawan semua…koz agak boring tahap giler dlm bilik…xtau nak msg sape..aq msg iwa….tanya iwa kat mana…yang lawaknya…c iwa ni sedih….mcm nak nangis…dier kata dier jauh….kat Terengganu..mhuahuahuahauhau..punyala aq gelak tahap giler…trus aq kol c iwa ni..kata aq kat udm…xsampai 10 minit kalo nek kete p umt..bengong betol..satu negeri plak…huhuhuhuh..mmg betabur ketawa aq ngan iwa…iwa ajak kuar malam…aq xmo…aq penat..n aq br nak study..pemalas bha aq ni..ish2…

Pastu aq kol dba…dba p menasihatkan aq pasal “ITU”…ade betol gak…tp aq ni stubborn giler nak dgr..

Kol 6.30 ptg..aq ajak eka g momom…skali dlm perjalanan..terserempak ngan ABG TROJAN…dia tgk…aq dah tersengih2 tahap giler..muhauhauhaua…mamat ni control giler siot…xtahan aq nak gelak…xtau napa……mcm metro plak..aq kenakan c eka ngan ABG TROJAN…..oh teringat abg Trojan minta tolong jaga laptop..kat kota…

Ckp pasal kota..biler arr.nak pindah..huhuhuhuhu…dah2 tulis ni ble melalaikan aq yg br start nak study anat….dah la byk nak kena hafal…so sampai cni je la tuk 110709

100709

Semalam…aq rasa atleast aq find someone..which is right person ar…ma kepala ngan aq….untuk masa ini…eka…budak tuto aq yg asalnya dari KL..well KL sound familiar to me la..start dr dlm bas arr..aq duduk sit sblh dier…borak punya borak..dia ajak aq kuar makan ngan MR F…aka ketua kelas kitorang…aq on jer..pasal eka rapat ngan MR F pasal diorg dr matrik yg sama…tp baru rapat skunk…aq pon kuar arr makan ngan drang..sekali ade plak MR A ikut…so 2 lelaki n 2 perempuan…ekceli aq..x borak pon ngan drang sepanjg kelas…tp..bile kuar..aq rasa mcm dah lama kenal..ketawa2 lagi…muka MR F macam haris..ex tuto aq kat matrik..rinduu arr ngan haris…im glad …everything back to normal..haris jawap msg aq..n msg dier menyenangkan hati aq…..dah x berbaur benci aq..mungkin juga salah aq..pernah mengambil insan yang rapat dengan dia..tp salahkah aq??..benda tu jd tanpa dirancg..well im glad..haris ok dah…as far as im concern arr..xda org dah yg benci aq terang2..yg blakang2..lantak korg arr…aq syg semuaaaa member2 aq…

Kitorang jalan kaki g kedai makan luar UDM tu….sepanjang perjalanan..asik kena usha jer..menyampah tol aq dok cni..macam la org buat salah…..kitorang lepak kat gerai makan tepi jalan…aq,eka,MR A order me bandung..MR F order nasi merah…pastu tym balik..boleh2 aq terpeleot kat tepi jalan…kin malu betol..nasib la..aq cepat2 bangun buat muka cool…huahuahauhauhauah….pastu kitorg sembang tgh2 jalan..macam jalan tu bapak kitorang yang punya….eka tido bilik aq ..since rumate dier xda n rumate aq pon xde…so kitorang pon story mory pasal tuto n kisah2 silam…eka x penah couple…scandal ade.huhauhaua…biase arr…scandal2 ni…huahuahua..tp aq dah x berminat scandal2 ni…takut aq mengingatkan statement Sheila…nanti kena karma tu …n crita c eka ni..huhauhau..around kol 2 baru la aq ngan c eka ni tdo…terlampau seronok bercerita…

Ari ni….aq bgn sembhyang subuh..eka?? tdo lagi..cuti…pastu aq baca nota microbio..tp separa paham separa x…ambik keputusan tido balik…kol 9 lebih kena kejut…eka blah…tp ajak makan tgh hari ngan MR F lagi…aq on jer..tp aq lapar giler kol 11…eka ckp pas sembhyang jumaat baru p makan..aq study anat..tp lapar membuatkan aq xleh nak focus ngan ilmu tu…aq msg aisyah…ajak dia mkan…dier p bawa plak aq p hostel dier…aka rumah apartment..huahua cedih…aq asrama lama jer…pastu aisyah cerita..semalam ade bersama menteri..diorg usulkan something…kind like forum ar…aq agak terkilan x dpt pg…aq xtau pon…aisyah ckp ABG N n ABG Trojan pon ade…fasi2 yg aq kenal..n kenal aq..huahuahaua….benci2…aq ske giler tgk org debat2 ni..aisyah ckp ABG N ade talk something gak…ish3..mesti smart kan….pastu budak2 dr jurusan law yg byk attack..giler ar…aq skeeeeeeeeee….mlgnya aq xda ditempat kejadian…so missssss semua..ish3…

Aq pon besembg ngan aisyah…n makan2…around 12.30 aq balik bilik..terasa bosan giler…ambik nota SMP..baca…sampai abis..menyanyi2 sorg2 kat bilik…pastu eka msg…ckp jap lagi MR F turun..bawa makan…aq ckp aq teman jer..koz aq dah makan…xtahan…lagipon takut arr org ckp ape plak kan..diorg 2 org jer…tunggu MR F macam tunggu perempuan bersiap…giler arr…pastu around 45 minute menunggu..baru MR F dating..bukan seorg..tp bawa kawan…MF I..giler rr…mr I pakai songkok…xsama macam dlm kelas…aq agak janggal..koz aq ngan mr I ni xpenah langsung bertegur..tp buat2 biasa jer…tym makan aqdok depan mr I, eka dok depan mr F..org asik usha jer..bongok arr…stress aq kadang2..kawan jer pon..bukan laki aq....pastu aq memulakan langkah berani tegur mr i….aq ckp sikit nyer makan…dier just senyum jer…adoiii….pastu aq buat x peduli…dorang makan…aq baca readers digest..about cancer mata…corneablastoma…tiba2 mr I tegur..buku apa tu??...aq ckp RD…pastu kitorang start bersembang..4-4 skali..sambil gelak2…ceh..mr I x la seperti yg aq sangka…macam poyo giler mamat ni tym kat kelas..dah la jln cm control…pastu ckp pon slow..ish3..xkuasa aq..tp bile dah kenal..

Weee..boleh masuk siot..ble jadi geng ni..ngan MR F skali..tetibe secara x langsung aq dah tekenal ngan jantan bertiga tu…huahuahu..bleh arr jd geng kapak…oh ya…mr I tetibe Tanya aq..aq ade adik x sekolah cni…pehal?? Muka aq mmg welfare giler arr..mana2 ade sama..adoiii…bila aq balik bilik br aq teperasan muka MR I pun mcm somebody aq familiar..tp x igt arr…sampai skunk…familiar sgt… muka MR F macam haris..huhauahuahuah..

As a conclusion tau,,, aq dah mula mencintai dietetic…aq rasa best giler arr course ni…blaja biochem, anat fisio, sains makan n pemakanan,microbio..ish..best arr…aq ske..skeee sgt2..aq bersyukur ngan ape yang aq dpt..huhauahuahau..ok then,itu jer kot for today… n I hope tomorrow will be great day for me n everybody!!

Wednesday, July 8, 2009

x kenal maka x cinta..

well..aq setuju ngan ungkapan ni..
byk plak masa aq on9 kan3...
dah xda kelas..jap lagi arr nak sambung...
best arrr..ni xde kaitan ngan cinta2 ..feeling..huhu..yay!!..

ni kaitan ngan subjek asas makanan n pemakanan..
fun giler arr subjek ni...suker aq...suke tahap giler..
its the most important subject for dietrition..
well baru first klas..dah mcm2 benda best kena ajar..

huahuhua..it make diff between us n others la of course..koz kan major dlm diet..
hauhauhu..dlm kelas td ketawa jak..
aq kena attack dah sabah...cara pemakanan org sabah..
huhauhauhaua...
well aq mmg cinta sabah..
tp ayah ckp..jgn bangga sgt jd org sabah..
koz awk tu x diiktiraf pon anak sabah...
whut a big deal?? benciii arr...
aq lahir sabah..parents aq KL..both..
kl x mengaku anak KL..sabah xmengaku anak sabah..
yet..macam diskriminasikan aq jer..
bodoh betol la sistem ni kadang2..
di sebabkan benda ni jugak la aq face byk prob..
xleh ambik MUIS sabah..untuk p sana..
x dpt itu n ini..
but yet im glad im malaysian..huauahua...

xpa2 nanti kalau aq dah ada power sket..aq akan debatkan benda ni..
its unfair for people like me u noe..
merapu dah plak...
hehehhee...

PPSMI dimansuhkan??

kenapa perlu dimansuhkan??
aq bukanlah insan yang layak bagi membuat keputusan ini..
tp sebagai seorang individu dan mahasiswi...aq rasa aq mempunyai pendapat sendiri
aq punya my own reason..i dont like the keputusan PPSMI di mansuhkan..

kenapa perlu mansuhkan??
aq rasa its better..sains n math dalam bahasa inggeris..
kenapa perlu balikkan dlm bahasa melayu semula..
aq as a pioneer math n sains dlm bahasa inggeris..glad with this pembelajaran
aq mampu untuk memahami n bertutur dlm bahasa inggeris..bukanlah terror sgt..
atlest i can catch up with all of that...
pelajaran dlm bahasa inggeris ni juga menyenangkan aq...tuk study buku2 international
aq setuju ngan pendapat seorg pemanggil kay HOT FM td...terlalu awal untuk buat prediction ianya x berkesan...baru 6 thn...

salahka???
as for me...aq amat2 x setuju ngan keputusan ni...sgt2...
aq rasa byk buruk dari baiknya..

pencinta bahasa??
i do respect u all...but we not dealing with our own country..ini dah melibatkan semua org..
its my opinion la...no hurt feeling arr..
kenapa xpertingkatkan kualiti pembelajaran..tp pembelajaran itu sendiri yang ditukar....
setidak2 student akan bc ayat2 dlm bahasa inggeris..walaupon sikit..
kalau d bmkan...aq rasa x ramai nak buka buku bi balik...ni insan2 yg pemalas arr...cam aq dulu2
tp disebabkan math n sains dlm bi..aq fight tuk terus baca buku2 bi...damn ...i hate it!!!

090709

Salam….

Well..balik dr kota td xsampai 5 minit..aq dah terlanding atas katil…penat sgt kot hari ni..huahua

Byk sgt bejalan..uhuhu…n semalam x cukup tdo…skali kan..bila aq bgn..rumate aq sediakan makanan ..2 jenis mee…koz sikit gla..air cola n keropok lekor..giler arr..baik hati tol junior aq ni…..dah la ajak balik uma..uhuha…chill arr..aq jenis xkesah pon…on jer…

Td tutorial anatomi n fisiologi pertama..aq dok sebelah budak cina..hmm..dier siap tutup kertas dier..x tau la perasaan aq jer ke atau x…tp macam sorok dr aq..YA ALLAH!!..kalau aq tiru aq la bodoh…I trust my self la dear..im not goin to play around here…laju giler dier siapkan tuto…student lain semua bincg….kami…?? sendiri2….giler tercabar aq tau..minah ni…mana ble..lecturer pon macam bagi attention kat die..koz satu2nya non kat dlm kelas…. huahhuah..tp..dier mmg agak rajin arr…xpe2 ….pastu lecturer..suruh kitorg siapkan term anat..cr definition…tp dictionary xde..so p on9….byk lagi tu….org dah balik..aq still lagi cari2 meaning all those thing..skali bila aq dah pack2 barang..nak balik..rupenyer ramai lg kat tmpt tggu bas… bgs aq stay2 kat libry td..dah la berat laptop ni…sakit bahu aq..huhauahau..

Bile la kusza nak ada wireless ni..kalau x setiap malam leh on9..huhuh…

Hari demi hari aq cuba tanamkan minat kat kos ni…insyaAllah…aq akan cinta this course… tggu masa n waktu yg sesuai…kitorg x pakai dewan kuliah tau…kitorg pakai makmal kemahiran klinikal 2…sejuk giler we…sejuk tahap nak beku…..bolehla best…

Tuesday, July 7, 2009

aq nak coretkan cikit jak ni

punyala sengal...
pagi td aq bgn tym azan subuh...
duduk jer la..
pas azan tdo balik....phm2..
pastu..aq bleh terlajak tdo sampai kol 6.25..
giler!!!

bas jalan 6.45-7 pagi..
aq dah macam pelesit dah bersiap..
nasib tandas xde org..
baju dah iron
buku dah susun..

agak laju giler la aq mandiii..
bersih tau!
pastu sarung jer baju ngan tudung...
pastu trus pecut..
samapai2..bas dah ada...trus arr p kota..

pastu urus jpa..
naik bas keranda...
free jer..
bas bandaraya..
best2..comel bas tu...
pastu jap lagi ada tuto anat!
uahuahua..best2....

tp aqthp ngantuk giler skunk..
aq takut aq tertidor jer..huhauhauah
lek2
pas balik ni mmg aqterbungkang la kat asrama...huahuahua
xpe2..huahuahuah

BERBALOIKAH??

Kenapa??

Kenapa persoalan ni bermain dibenak aq dr awal pagi lagi…huh!..penat aq get rid benda ni…

Tp tatkala aq leka…persoalan ni masih lagi dlm kepala otakku…mungkin mmg salah aq….

Tp salah meh?? Aq dah ckp dr awal lagi..awallll lagi..aq takut JATUH….hmm…mcm aq ckp..

Aq pon xpaham…xmo phm….tym aq nak start kuliah..benda ni yg main dlm kepala otak aq…tp aq dpt singkirkan jap..koz kuliah anat aq ske giler….abis kuliah dtg balik persoalan yg sama….lepak2 kat bilik…datang lagi…aq ambik keputusan g pasar malam…aq kol aisyah..budak diploma marketing..aka housemate aq dulu..selama 3 hari jer pon..tp kepala samajer….so oklah…ajak die jalan..sekali..serombongan dier ikut..student laki dlm 8 org…student gerl 4 org..termasuk aq..uhuhu..

Dah la aq lambat..diorg tepaksa tunggu aq…huhuuhu..ekceli aq berkoling sampai x ingat dunia…byk sgt la kedit tu kononnya..p kol member2 lama…kuar around jam 5 lebih…pastu balik bilik jam 9.30 malam…

Lepak2 kat cafĂ©……cucuk duit..temankan budak2 ni..ceh..terasa diri ni tua giler…jalan ngan dak2 diploma…xper2…diorg ni still agak kebudak budakkan..asal jumpa new guys..mcm2 la jadi..huhuhuhu..

Xper2 layan jer…teringat plak td…tym aq ngah berchatting awal2 pagi…untuk pengetahuan..aq tinggal kat kampus kusza…setengah jam dr kampus kota…aka tmpt study aq la kota tu…kusza xde wireless…kota clear…kelas aq start jam11…tp jam 7 pagi aq dah tercangak kat kota..just nak on9 jer..huhuhuh…yg bengongnya..ptptn xleh nak masuk…stress aq…apply jpa dpt ar…pastu..tgh2 syok aq on9…tanpa pedulikan manusia2 kat sekeliling aq…tiba2 aq disapa oleh seorg mamat yg aq dah mmg familiar giler muka dier…koz dier ni fasi tym aq orientasi..tym aq sorg jer pakai suar trek..org len pakai baju kurung

koz salahinfo..shut!....dier kalo x silap ambik biotech..so study kat kota gak…..dier tibe2 tanya…plug ade yg kosong x..koz aq dah booking plug dr awal..huahuahuh…pastu dgn muka angle…hauhauhau…aq pon..ckp arr..xpe bleh guna sy punya plug..dah xguna dah pon…huahuah..senior kan..trip baik punya junior la kunun..huhauhuahau…muka dier cam ashraf muslim…macam jer la…pastu..adeke patut..dier dgn selamber minta tolong aq jaga laptop dier…amboiii…byk cantik…tp jaga jer la…pastu aq sambung berchatting ngan org sambil tersenyum2 n tergelak2….lantak arr org tgk… n fb……pastu dah nak kol 11 mamat ni x muncul2..so aq inform jer la kawan dier..aka..budak cina..adabudak cina tu xmo suruh dier jaga..aq plak yg kena…aq ckp ngan dak cina tu..kalau mamat tu dtg..ckp sori xdpt jaga..got klas…uhuhu..pastu attend klas..eh2 terpusing2 dah cerita kan…dah sampai pasar petang tu…aq terjumpa

abg nabil…fasi tym aq masuk lambat tu…dier kenal aq pasal dier yg urus aq dtg lambat ni..huahuah…at first muka garang giler…lama2 selamber jer rupenyer…dier tegor arr kat pasar…so borak2 jap n balik….

Sampai kat bilik kol 9.30..aq trus landing baik punya….tp sebelom tu..aq kol gb n hershan..minta diorg bgnkan kol 12 malam..baik punya kawan laki..huahuahua..kwn2 perempuan..aka bz ngan assgmnt n balak masing2..penim aq…tp malangnya..gb jer yg kol…hershan mesti dah tetido..or telupe…thanx GB…

Pastu aq p iron baju tuk esok..n study anat n fision microbio….pastu tunggu laptop ni full charge..sambil tulis mender ni la…now dah kol 2 pagi..aq still regret..cincin aq ilang..huahuaha..jari aq dah kosong….2 lagi tu hilang…rasa lain macam jer tgn..uhuhuhu..n lagi satu… I don’t like my new contact lens la…warna coklat..ceh terpaksa..aq nak itam…supaya Nampak besar gle mata..n cam korea2 sket…hahhah perasan…xpe2 mata tetap sepet..aduh!!.....persoalan timbul kembali..BERBALOIKAH…aq xtau dr sana…tp aq rasa berbaloi…it just let the time decide arr…coz..itu antara perkara2 major penting dlm hidop aq skunk…huhuhuhu………we..ngantukni..esok nakjalan 6.30 pagi p kota…dah kol 2 pagi..nak tdo lu…ADIOSA!!....wassalam….nana zaimi…J

Monday, July 6, 2009

hari ke-2 kuliah...


well ari ni ari ke-2 kuliah..
aq sengaja datang awal p kampus kota .... for the sake nak on9....
aq dtg jam 7.30 pagi...kelas jam 11 pagi..huahuahua
aq akan menghabiskan masa dengan on9...
ekceli..kuliah still xberat lagi...so ade la masa nak on9 ni...kalo dah start
subjek2 berat............ade la buat revision sket2 semalam..pasal mikrobiologi..
well nota belom dpt...
semalam sebelom tdo..macam2 main dlm kepala otak aq...

dpt ker aq terus bertahan selama 4 thn kat cni..
kadang2 hati kecil ni menjerit, meraung...xsapa pon tau....
aq pk family...hmm.....aq rasa aq xla anak yg baik sgt
koz mmg keras kepala n degil..
sian parent aq..
pastu aq terpk..kenapa ALLAH takdirkan aq sambung study kat negeri ni
soalan tu bertubi2 dlm kepala aq..kenapa..n kenapa?

jawapannya pon aq temui sendiri..
Allah sayangkan aq..xmo aq trus sosial sgt..walaupon aq xla sampai tahap TU..
nak jdkan aq manusia yg betol2 berkualiti..yg x terpengaruh dgn sekeliling..
well terengganu tenang..senang blaja kot..compare ngan KL..
skali lagi aq meraung..tp ni semua dr dlm..org xpenah nak nampak..
koz ape yg org tau pasal aq..nana/rai/payunk..memang sentiasa happy..
xde masalah...ekceli aq rasa byk tol masalah aq ni..huhauha
cuma parents yg support habis2 trust that i can do it

aq terpikir pasal tu..
aq takut TERJATUH....tp aq xtau..rasa mcm dah JATUH..
persoalan yang diutarakan..
BERBALOI ker??
aq pon xtau..awal2 dulu pon aq dah ckp..aq takut..
tp entah..aq rasa selesa...reason?
aq pon x pasti...
aq pon bingung2...xtau per yg jd sebenarnya jd
melainkN spekulasi2 yg melanda diri..huahuahau
aq pon pelik..n xtau nak jwp camne..
so dont ask me....
satu yg pasti...i feel happy with that..

dietetik??
minat ker aq...
aq cube tanamkan minat sikit demi sikit
mungkin rakan2 aq yg ambik kos tu...memang minat dgn kos tu
ade yg ambik first dlm UPU..
nasib diorg x tanya aq..
aq dah la pilihan ke-8, dpt kos tu pon meraung....
berkurung dlm bilik 3 hari..2 hari x makan..huahuahuah
aq ske blaja bab2 bio jer...makanan..ok2 jer.hauhauhau

ekceli belom masuk kelas makan lagi pon...so xtau..huahuauah
skunk dah jam 9:16 pagi...jam 11 kelas....
anatomi n fisiologi..
mcm best...ske3..
hmmmm...aq jer budak dietetik yg awal2 pagi dah sampai kat cni..
huahuahua...mmg semangat..semangat on9...kampus kusza xleh on9..
boleh giler aq..
dok dlm bilik...senyap jer...rumate aq ok...but x segila aq..aq jer bw dier giler2..
kasi kenal kan ngan lelaki2 ensem korea...dbsk,suju,bw dier makan2..nyanyi..
uahuaua...mmg happening arr aq kerjakan rumate aq tu..
sian dia..dpt rumate bising
hauahuah

baru aq sedar something!!!
cincin aq ilang!!!!
ayah bg..cincin silver..dah la aq ske giler cincin silver..
now jariku kosong..huarrr...xbiasa..nak cincin!!!
susah nak jumpa cincin patern tu lagi..huahuah..
careless la nana ni!
ish3...

im get use to it~

so far..its not so bad...
my first lecture for today is "mikrobiologi asas"
quite difficult..but it was fun..oklah..ngan aq yg ske menghafal2 ni..
sometimes ade la rasa kecik gle kat cni..dibandingkan dgn budak2 medic kan..
but..itu semua x jadi masalah..koz dietetik pon critical kos for now la...
bayangkan..setiap hospital memerlukan byk dietrition...tp now..x cukup...1 hospital ada 2-3 jer...so skunk sgt demand..huahuhaua..best arr subjek2 dier..well its all about bio kan..uhuhu
k lah..nak tutup dah cni...so nak kena log out..huhuhu

Sunday, July 5, 2009

5.7.2009

Salam…

Ari ni hari first aq kuliah….terasa sgt asing d bumi Terengganu ni…

Aq pon x tau kenapa..aq try untuk mix around…maybe belom biasa lagi..

Kadang2 air mata rasa nak menitis….tp keEGOan aq mengatasi segalanya…

Ayah pesan…jaga diri kat tempat org…jgn keras sgt…awk dah masuk tempat org…

Aq try….dan terus try….

Tp aq rasa kekosongan dalam diri ni…maybe belom ada click yg rapat…

Buat masa ni la…dba ckp..sabar rai…1 bulan proses pengenalan…pelan2

Tibe2 aq rasa macam nak meraung..huarrr mcm xkena syg pon ade…

Rumate aq budak diploma multimedia..

Tp slalu ilang…waktu aq masuk..dia x da kat bilik..waktu aq balik bilik diadah tido..

Bgn pagi..borak sepatah..pastu aq bergegas pg kuliah..bile balik..die xde…

Dah petang…aq sorang2 jer la..

Ayah kata jgn byk mengeloh…yerp..aq hanya merintih kat diri sendiri..

Xckp pon ngan org lain….

Tp xla semua bad creadit here….aq hepii gak

Sket tinggal kat cni…at least aq dah g terengganu..

For me..byk sgt tempat menarik kat cni….CANTIK…

Lgpon kalau aq perkenalkan diri kat cni..agak femes arr konon…plajar sabah..

Pasal ciput giler..tp diorg blank asal aq ckp xmcm sabah…aq silent…let it be secret..

Deep inside me..aq sgt2 berbangga menjadi rakyat sabah..n warga sabah..

Tp kadang2 aq agak terkilan..bile dgr crita2 ayah ckp kalau nak minta apa2 dr kerajaan sabah..aq xlayak..

AQ ANAK LAUT!!

Tp walaupapapun…aq syg sabah..sabah always in my heart…

Aq ada kenal sorang budak junior..

Diploma marketing…shes fine…I lyk it…

Bleh arr sama kepala..the thing is …dulu kitorang satu rumah..but now…dier tinggal blok I..

Aq tinggal asrama lama…so jauh…hmmm…sedeh….

Pastu dlm kelas dietetic..ada 26 org student..23 student perempuan…3 student jantan..

Well..student jantan dier???..boleh la..tp ada satu mamat tu cam kerek jer…

Control abis…lantak kaw la…asal ko bhgia encik..sapakah??..oh ya..encik ikram..kalau x silap….

Satu lagi tu..muka sebijik mcm haris..trus aq teringat c haris..yg dah xigt2 nak contact aq langsung..

Most of them dr matrikulasi chenglong..aq pon xtau kat mana tu…lantak arr.

Aq sit ngan budak cina..satu2nya non dlm kelas aq…KAT..well aq dah biasa kwn2 ngan org2 cam dier

N aq xmo dier rasa terasing dok kat UDM ni..almaklum…alim2 belaka..

Sometimes ..aq pon naik seram…

Teringat tym aq first tym mendaftar…senior2 laki tgk aq mcm nak makan org…dah la masuk lambat

Aq tgk aq pakai baju ok jer…adala rugged sket..tp haloooo…nobody care bout that kat sabah..biase jer…

Pastu aq dah kenal la beberapa org senior …

***********************************

Baru call dba td…relief arr sket…sadness poyo dlm diri aq ni..dba ckp…jan pakai cap yg cam slalu aq buat kat mrsm n matrik..xpasal2 kena ckp pengkit plak..adoiiii..uahuahuahuaha….

Aq rasa sampai cni jer kot..coretan yang aq dpt nukilkan pasal hidop aq ni..uhauhaua…aq nak mandiii..pastu nak melantak….hope..tomorrow will be better than today..

Saturday, July 4, 2009

siot!!

aq menggigil giler dpt internet for the first time...we..mimy faz..aq rindu korang semua...agaya..huahuauaha..xper2..nanti kalau wireless dah ok..24 jam balik aq online...gtg..got klas..muahhhhhhhhh~