Followers

Sunday, July 5, 2009

5.7.2009

Salam…

Ari ni hari first aq kuliah….terasa sgt asing d bumi Terengganu ni…

Aq pon x tau kenapa..aq try untuk mix around…maybe belom biasa lagi..

Kadang2 air mata rasa nak menitis….tp keEGOan aq mengatasi segalanya…

Ayah pesan…jaga diri kat tempat org…jgn keras sgt…awk dah masuk tempat org…

Aq try….dan terus try….

Tp aq rasa kekosongan dalam diri ni…maybe belom ada click yg rapat…

Buat masa ni la…dba ckp..sabar rai…1 bulan proses pengenalan…pelan2

Tibe2 aq rasa macam nak meraung..huarrr mcm xkena syg pon ade…

Rumate aq budak diploma multimedia..

Tp slalu ilang…waktu aq masuk..dia x da kat bilik..waktu aq balik bilik diadah tido..

Bgn pagi..borak sepatah..pastu aq bergegas pg kuliah..bile balik..die xde…

Dah petang…aq sorang2 jer la..

Ayah kata jgn byk mengeloh…yerp..aq hanya merintih kat diri sendiri..

Xckp pon ngan org lain….

Tp xla semua bad creadit here….aq hepii gak

Sket tinggal kat cni…at least aq dah g terengganu..

For me..byk sgt tempat menarik kat cni….CANTIK…

Lgpon kalau aq perkenalkan diri kat cni..agak femes arr konon…plajar sabah..

Pasal ciput giler..tp diorg blank asal aq ckp xmcm sabah…aq silent…let it be secret..

Deep inside me..aq sgt2 berbangga menjadi rakyat sabah..n warga sabah..

Tp kadang2 aq agak terkilan..bile dgr crita2 ayah ckp kalau nak minta apa2 dr kerajaan sabah..aq xlayak..

AQ ANAK LAUT!!

Tp walaupapapun…aq syg sabah..sabah always in my heart…

Aq ada kenal sorang budak junior..

Diploma marketing…shes fine…I lyk it…

Bleh arr sama kepala..the thing is …dulu kitorang satu rumah..but now…dier tinggal blok I..

Aq tinggal asrama lama…so jauh…hmmm…sedeh….

Pastu dlm kelas dietetic..ada 26 org student..23 student perempuan…3 student jantan..

Well..student jantan dier???..boleh la..tp ada satu mamat tu cam kerek jer…

Control abis…lantak kaw la…asal ko bhgia encik..sapakah??..oh ya..encik ikram..kalau x silap….

Satu lagi tu..muka sebijik mcm haris..trus aq teringat c haris..yg dah xigt2 nak contact aq langsung..

Most of them dr matrikulasi chenglong..aq pon xtau kat mana tu…lantak arr.

Aq sit ngan budak cina..satu2nya non dlm kelas aq…KAT..well aq dah biasa kwn2 ngan org2 cam dier

N aq xmo dier rasa terasing dok kat UDM ni..almaklum…alim2 belaka..

Sometimes ..aq pon naik seram…

Teringat tym aq first tym mendaftar…senior2 laki tgk aq mcm nak makan org…dah la masuk lambat

Aq tgk aq pakai baju ok jer…adala rugged sket..tp haloooo…nobody care bout that kat sabah..biase jer…

Pastu aq dah kenal la beberapa org senior …

***********************************

Baru call dba td…relief arr sket…sadness poyo dlm diri aq ni..dba ckp…jan pakai cap yg cam slalu aq buat kat mrsm n matrik..xpasal2 kena ckp pengkit plak..adoiiii..uahuahuahuaha….

Aq rasa sampai cni jer kot..coretan yang aq dpt nukilkan pasal hidop aq ni..uhauhaua…aq nak mandiii..pastu nak melantak….hope..tomorrow will be better than today..

1 comment:

khairieah said...

hi nana.. hehe, at least terengganu ada masjid kristal.. =) ada gak tmpat melawat2 klu free kan.. :)