Followers

Monday, November 2, 2009

EXAMMMMMMMM!!

ALHAMDULILLAH
Ungkapan ni yang terlebih dahulu aq dapat ungkapkan setelah 2 paper berlalu...syukur... semua berjalan dengan lancar..Ada satu masa aq rasa aq hampir giveup bila study x masuk...Dari awal tahun sampai lah kini aq x putus2 berdoa untuk ingatan ku Diperkuatkan oleh-NYA.Kadang suara SYAITAN laktanullah dtg menghampiri telinga..mengatakan...DOA aku xkan dimakbulkan... kerana aq sedar diri aq ni x la baik sgt.. namun berteraskan akidah yang masih kuat dalam sanubari aq ni.. yang telah dididik dari kecik oleh ayah dan umi..buatkan aq x putus-putus untuk menuruskan berdoa kepadanya setelah BERUSAHA belajar bersungguh-sungguh dalam belajar. YA AQ DAH CUBA YANG TERBAIK SEJAK FIRST TIME AQ JEJAKKAN KAKI KE SINI...walaupun kadang2 keputusan up side down... jiwa ni terus mengatakan RAIHANAH BUAT YANG TERBAIK>>BANGKIT SEMULA DARI KEGAGALAN LAMPAU..... mmg org2 yg rapat ngan aq akan tau..aq mmg pernah gagal beberapa tahun belakangan ini.. gagal dlm erti kata DIRI aq sendiri ialah x berapa nak cemerlang!.. keputusan hanya biasa... dan aq x puas tp masih bersyukur.. Aq tahu aq diduga sebegini kerana kelalaian aq pada masa lampau...tp insyaAllah NANA akan terus bangkit...BETUL KATA AYAH.. belajar harus seronok...kini baru aq tahu ape erti seronok dlm belajar yang sebenarnya..AQ RASA HEPI BELAJAR BERSAMA2 DENGAN MIRA DAN EKA...ye! aq syg mereka... kitorang akan bincg macam..at the same time happy ...AYAH ckp...setiap kali belajar perlu ada niat untuk mengajar..barulah ilmu tu berkat..jgn sombong...(aq x nafikan dulu aq AGAK kedekut tuk bercerita dan hanya pikirkan diri sendiri) tp semua tu aq dah ubah..dan aq rasa bersyukur dengan perubahan tu..buatkan hati aq lagi tenang waktu blajar....Aq harap semua akan berjalan dengan lancar pasni...kawan2 doakan aq yer...exam ni...AQ akan cube buat yang terbaik... ingat keberkatan ilmu tu ada bila kita respect guru-guru kita, IBU BAPA kita, family kita dan rakan2 yang lain....JGN sesekali sombong dengan ilmu yang kita ada...kongsi ilmu akan menjimatkan masa kita s2dy dan memberi ingatan yang lama dalam OCCIPITAL BONE korang...mesti TEMPORAL BONE korang dah panas baca blog aq...so..insyText ColoraAllah..len masa aq tulis crita2 hot plak..heheh..selamat maju jaya kawan-kawan!!!!

2 comments:

i M a Z a i M i said...

lately kite jarang dpt berbual dgn umi dan ayh. kalau berbual pun, mst ada nada 'kasar' yg kite akn keluarkan. and one thing i discovered dat, it is one of the reasons why i found so hard in studies now. myb kite byk wat dosa sbb terlalu leka dgn duniawi.astagfirullah..

yes it's true, feel quite relief when we talk to ayah. but i discovered that since I've been here, i don't ever take a chance to talk to him.

i learn from my mistake so u should not repeat the same. =)

*wey..pesan2 lah sy ni supaya concentrate kat study T_T

Raihanah Rozaimi said...

kaklong: hahha..ni pon...benda2 yang kiter baru discover la..simple thing make big thing works...
~so agak2 ar..berubah sket2..kiter mmg x baik pon..tp kiter relealize..bila letak umi ngan ayah no 1 dlm hati..senang gle nak blaja..PASTU AYAH ckp kat kiter..ingat nana..ayah x sambung pHD ayah, pasal awk ngan kaklong masih blaja..ayah tangguhkan dulu...pastu ayah ckp jgn sesekali lemah semangat..kiter tau sape diri kiter..biar org blaja separa giler 24 jam tgk buku, tp kite blaja sekejap..tp masuk...U noe u who u are.. pastu ayah ckp..bykkan bincg... last skali ayah suruh cari boyfriend!!! hahahhahaha...penat kiter kata kat ayah xde..huahuahuahuah