Followers

Saturday, August 27, 2011

Raya nak dekat (^_^)

Assalamualaikum dan salam sejahtera (^_^)

Dah Terlalu lama rasanya saye membiarkan blog ini terus bersawang tanpa penulisan yang boleh dikongsikan bersama. Mungkin terlalu sibuk dengan hal2 dunia hingga terlupa hal2 lain.. Terima Kasih yang x Terhingga Pada erTi sebuah Percutian yang amat-amat bermakna.

Disebabkan terlalu lama tidak menulis, maka isi-isi dan idea yang bernas untuk coretan pada kalian nampaknya kurang memberi impak besar tatkala ini. Mungkin penulisan pon dan agak huduh sehuduh tulisan tangan yang dan x buat "assignment" 4 bulan.. ehehhe =P

Ok. Straight To The POINT..

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin terutamanya buat

1) Seluruh Ahli Keluarga
2) Kawan2 kat Tadika Kent Tuaran Sabah 1995/1996 dan guru2
3)Kawan2 Sekolah Pekan Tuaran/SUIS 1997-2002 dan guru2
4) Kawan2 Saint John Tuaran Sabah 2003-2005 dan guru2
5) Kawan2 MRSM Kota Kinabalu 2006-2007 dan guru2
6) Kawan2 Matrik Labuan 2008-2009 dan pensyarah2
7) Kawan2 Dietetik KHASNYA dan UniSZA AmNYA dan pensyarah2
8) Majlis Perwakilan PelAjar Sesi 2009/2010
9) Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2010/2011
10) Rakan2 program, rakan2 FB. twitter dan seluruh UMAT MANUSIA yang mengenali insan kerdil yang bernama NUR RAIHANAH BINTI MOHD ROZAIMI.

Alhamdulillah Ramadhan kali ini sangat2 berharga kerana ramadhan kali ini banyak mengajar erti kesabaran dan kepayahan dan hidup. Namun setiap kepayahan dan kesusahan itulah yang akan membentuk diri kita ke arah yang lebih baik.

Firman Allah SWT dalam surah al-Fajr, ayat 27-30 yang bermaksud: “Wahai orang yang mempunyai jiwa yang sentiasa tenang tetap dengan kepercayaan dan bawaan baiknya. Kembalilah kepada Tuhanmu dengan keadaan engkau berpuas hati (dengan segala nikmat yang diberikan) lagi diredai (di sisi Tuhanmu). Serta masuklah engkau dalam kumpulan hamba-hambaku yang berbahagia. Dan masuklah ke dalam Syurgaku.” Jika hati dan pemikiran kita sentiasa bersandarkan kepada sifat tawaduk, yakin dan syukur kepada Allah SWT, maka diri kita akan diberikan petunjuk dan hidayah-Nya dalam menangani segala tekanan tersebut.

Ramadhan yang lepas disambut bersama-sama sahabat seperjuangan di UniSZA, rakan2 MPP seluruh IPT dan keluarga yang tercinta. Pengalaman paling pahit pada ramadhan yang lepas ialah kes "jatuh longkang" sebanyak 2 kali berturut2 dalam gap 5 hari. SEDIH!.. Hari pertama puasa, disebabkan terlalu excited berjumpa "roomate" masa sem 1..berborak hingga xternampak lubang ditepi longkang..makanya terperosok kedalam lubang tersebut =(... Moralnya?. pandang ke depan bila berjalan. Darah mengalir dikaki membuatkan hidup ni bersyukur mempunya kedua-dua belah kaki yang sihat selama ini. Selang 5 hari selepas itu, sewaktu hendak membantu sukarelawan masjid menyediakan makanan berbuka puasa.. baru teringat sesungguhnya solat asarku masih belum ditunaikan.. sambil berjalan ke arah masjid sambil berfikir2 soal meeting yang baru lepas..BOK~~~~~~~~ tersadung di longkang!!..argh! longkang lagi...dan yang terjatuh dahulu adalah PIPI!! waktu tu hanya Allah je tahu betapa peritnya kepala lebih2 lagi pipi. Terima kasih buat rakan2 kerana membantu "Tuam" ice.. saye pown xsangka akan meraung sebegitu kuat ...MALU =/..

Hmm..Raya Kali ini dengan berumur 21 thn...rase dah tue pule (^_^)

No comments: