Followers

Friday, September 17, 2010

Kisah INSAN brutal..(some say)


anak pertama..tym open house!


Entah sape2 yang baca blog ni kan...tapi yg aq tau ade pembaca tetap..hahahah

AQ NAK CRITA PASAL.........nak tahu??

well, terlebih dahulu Assalamualaikum dan selamat hari raya. aq xpost paper blog pasal raya koz byk gle plak member2 post pasal raya..lagi2 bz gle kat uma ni (tipu2 baring2 atas katil jer slalu)... balik kali ni...aq ngan family beraya di rumah baru..hahhaha..rumah yg buat muka ayah sungguh excited..kerana perjuangan untuk membeli rumah kalo aq xsilap sejak aq darjah 6 lagi...kena tipu ngan landlord..peguam..bla2..akhirnya berkat kesabaran yg bertahun ayah gembira kami dah ada uma tetap setelah 5 kali berpindah randah cam pelarian kat bumi sabah ni (dah pehal benda ni yg aq cerite?? aq nak cerita mende lain semenanyer)

MOOD tgh teramat baik..coz xde masalah..hidup hepii..makan cukup, penuh kasih sayang, duit x payah risau,,,,assgmnt x buat..(hahhah..saye janji saye pulun pas balik!!)
mungkin mencari sinar kebahagiaan di rumah setelah x balik beberapa ketika..pas ni akan balik tahun depan bulan 5 kowt..insyaAllah...

satu masa yang agak lama tok kembali di bumi sabah
pekan tuaran pown dah pandai jam skarang..kaya bha durang ni..asik beli kreta syak~
KK jangan ckp la...macam kat KL dah..pening aq tgk... dah tu asik2 nak promote sabah kat TV..mantap sda org pergi sini..huahuah..terbaik arr

actually kisah ni berkisar pasal CIK COMEL!!!..bengong!.. FB punya sengal! xmo trima dah aq tuka nama...well aq tuka nama coz ade reason ... nak menyamar..tp cam x le jer... koz ade beberapa makhluk tuhan paling seksi mengsekodeng2 dan membuat kehidupan rasa agak pening...malas nak layan org2 cam ni semenanyer...tp kalo dah merenyam dan menggatal tahap cipan aq pon bengang gak...semua benda nak dikacau...haish~~ pelik2..kang delete semua xkenal..parah plak... dah tu penyamaran ejen 007 aq ni agak x berjaya koz semua data memang ade kan (bajet nak jadi penyiasat persendirian)..huahuahua...
so AQ pon give up tok menyamar...
agenda pertama senang..cik BOOLAT..nama teddy bear aq..pastu ade beberapa nama lain...dan last skali CIK COMEL... which is nama sang kucing!... dah tu bile nak tukau nama balik..dah x dapat....padan muka aq!! (ketawa jahat)

dah tu penyudahnyer..tepaksela letak gambar kawan yg tol2 howt n comel..nk letak gmbr sendiri silap2 kena baling dalam laut..huahuahauhuh...so BIBI!! aq pinjam gmbr ko sampai ble tukar arr..tq KEP C walaupun naget ngan milo~~ hahahahaa..

Orang semua sibuk nak balik~ aq xde prasaan kowt..koz aq tau bile balik nanti aq akan kembali ke satu dunia yang penuh pancaroba...dengan jadi student diet sem 3, jadi MPP lagi..asgmnt tok sah ckp...menangis2 buat..bengkak2 mata....
tp prinsip aq..terima seadanya..jgn banyak komplen..byk songeh~ lecturer bukan nak bodohkan kiter..nak buat kite ni kuat n berjaya d masa depan..we should thank them (walaupun x berapa nak terror dlm kelas) huahuaha...

pasni bergelumang balik ngan masalah studenynyer masalah asgmnt bahan2 presentation pentadbiran universiti..hahah tapi aq suke~~ pasal ni jalan yg aq pilih n aq xle hidup kalo xde mende2 ni..baru la life nampak rocks!!!

Cuti ni banyak sgt belajar dan banyak sgt main...Aq blajar tentang dunia kepimpinan negara dari ayah dan thru pembacaan...wow~~ hebat MALAYSIA ni semenanyer.... tahu pasal ekonomi negara yg macam2 pe'el ngan tahu pasal salah silah kejadian diri sendiri n lepak2 ngan kawan lama n learn something on their life! ade bakal jd loyer, doctor, duta..model..bla2.. seronok!!!

main tu men FB jer kowt....on9 24 hour lappy ni..tp bukan ade dpn laptop pown..hauhuahhaua
whateva it is..ape janji aq sebelom aq balik uma...no regret for this holiday..x blaja ker paper ker...its really come true....sikit pon x regret!! TAHNIAH RAIHANAH!

paling best dpt bersama family..
whateva it is remember..family comes first!


n renungan bersama...
org yg berjiwa besar akan melihat masalah dihadapannya adalah masalah yg kecil dan mereka yg berjiwa kecil akan melihat masalah dihadapannya AMATLAH besar

3 comments:

::ecam:: said...

serius adik ko dah menambat hati aku...!!!

cmne nie?ko kne bertanggungjawab...

zUlaikha rAzak said...

cik beng!nape ak x dipilih jadi muke depan gamba fb ko???hahahahah

Raihanah Rozaimi said...

ikram: ko menyesal ko dpt dier ..hauhuahuahuahuahauhauhauhaua( ketawa jahat) xleh nak reveal perangai adik yang ^*&%&%(&^*^*&(..huahuha

eka: perlukah??? ni mantap..ko kena belajar memantapkan ape2 yg x mantap..huahauhuahuahauhau