Followers

Saturday, October 10, 2009

Matlamat x menghalalkan cara… terdetik di hati ini untuk mencoretkan sesuatu yang aq rasa aq perlu explore dengan lebih mendalam…menyepinya aq dari dunia blog bukan kerana kepudaran hati untuk menulis tp, banyak lagi benda yang bermain di kepala aq…hidup..mati..dunia..dan alam selepasnya… bukan untuk mengungkit, jauh sekali untuk mengata org yang telah pergi… jadikan ini hanya ideology diri yang masih belajar untuk mengenal dunia yang penuh pancaroba…ekceli baru pas tgk talentime… cerita arwah yasmin ahmad… aq setuju ia menggambarkan satu Malaysia..tp matlamat x kan menghalalkan cara..itu yang aq tetap pegang, …kadang rasa takut melihat akhir zaman yang kian xtahu halal haram dunia… yang halal disangka haram yang haram disangka… aq xsangkal kita perlu bergaul…tp islam membataskan pergaulan antara lelaki dan perempuan…. Bukan muhrim tetap bukan muhrim, walaupon rasa cinta atau apepon..selagi x halal, tetap x halal….bukan nak ckp diri ni baik sgt…aq tau aq ni mcmmana..pergaulan antara lelaki dan perempuan x semestinya memerlukan sentuhan tuk tunjuk rasa sayang.. ..memang ilmu agama agak cetek, tp masih tahu yang basic….belajar disini banyak membuka minda aq tentang kehidupan dunia… makin dekat kita pada penghujung dunia, makin kita xtau membezakan antara yang halal dan haram, makin aq rasa takut macammana kehidupan dunia aq berakhir…
Ape yang aq belajar dari kehidupan disini?..aq belajar ape erti sabar…sabar menunggu dan sabar menahan kemarahan. A few days ago, I have fight with someone that “agak” close with me… im not the one who started..it was her…he scoleded me n say harsh thing that make me heart hurt so much, almost cry of it.. but I do remember what AYAH said, if people buat jahat ngan U.. never treat her/him with the same way, treat him / her better than u treat him before, later they will know who are u…. at first it really difficult to apply as people know that im a stubborn person, but I try to make it, she marah me…but I didn’t balas, yet I ckp baik2 with her.. later she the one who ask for forgiveness…now the relationship of us getting better..n masing2 more understand about our behavior …
Exam final tinggal 3 minggu lagi..memang la takut… but kesedaran x sampai tahap maksima lagi..to all my friend please pray for me… sama2 kite sukses k!!



i will be away for a longgggg time...pray 4 my success ya guyz! takut~~~

5 comments:

i M a Z a i M i said...

u grow up girl. make sure ape yang awk pegang adalah bnd yang awk yakin. jgn jadi lalang. tu je :)

i M a Z a i M i said...

u grow up girl. make sure ape yang awk pegang adalah bnd yang awk yakin. jgn jadi lalang. tu je :)

saifulfaizin said...

salam..aku pon bukan baik sgt..tp ape yang ak boleh share kat cn..ingat 2 perkara and lupakan 2 perkara..lupakan semua bnd baik yg kita buat pd org n benda jahat yg org buat kat kt..but ingat benda baik yg org buat kat kt n kejahatan yg kt buat pd org..if u need some advices..i'll always be there, ok

TICULA said...

haiiii.... salam kenal nama Q kira(palsu). eh blog kamu bagussss s'kali a.. Q dari majalengka(indonesia)., Q pnya FS Q add'a chika_d3vilz@yahoo.com >______<,^___________^

TICULA said...

haii....q kira dri indo, Q pnya FS add'a chika_d3vilz@yahoo.com....
>______<...^________^